Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

Η ΒΑΤ στο TeamFair '14-'15

Η Bio AUTh Team (ΒΑΤ) εισέρχεται φέτος δυναμικά στις δράσεις και τα project που λαμβάνουν χώρα στο Πανεπιστήμιο μας, ξεκινώντας κάνοντας αισθητή τη παρουσία της στο TeamFair A.U.Th 2.0 (Χειμερινό 2014).


Το TeamFair AUTH είναι το πρώτο πανεπιστημιακό γεγονός του είδους του στη χώρα, υπό την αιγίδα του Co.Mv.o.S. Πρόκειται για μία εκδήλωση που συμμετέχουν όλες οι ομάδες του ΑΠΘ, οι οποίες δημιουργούνται, διοικούνται και δραστηριοποιούνται από φοιτητές για φοιτητές. Το TeamFair AUTH λαμβάνει χώρα μέσα στην πανεπιστημιούπολη με σκοπό να προάγει την ενεργοποίηση, τη συνεργασία, την κινητικότητα, το ενδιαφέρον, την κοινωνικοποίηση, την εξωστρέφεια των φοιτητών. Όλες οι φοιτητικές ομάδες του ΑΠΘ, με στόχους την προώθηση της εκάστοτε επιστήμης και την ενασχόληση της φοιτητικής κοινότητας με δραστηριότητες εκτός του ακαδημαϊκού προγράμματος, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να καταστήσουν γνωστό ότι οι φοιτητές υπάρχουν, ενδιαφέρονται και αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς.
Πληροφορίες από: https://www.facebook.com/events/305605626261446/


Ο Co.Mv.o.S. είναι μία φοιτητική ομάδα που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2012 από προπτυχιακούς φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Πατρών. Η ίδρυση αυτής της ομάδας έγκειται στην προσπάθεια κάλυψης των πολυάριθμων κενών που χαρακτηρίζουν το σημερινό Ελληνικό Πανεπιστήμιο, καθώς και στην έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τις πρωτότυπες δράσεις που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο αυτού. Πεπεισμένοι για τις δυνατότητες των φοιτητών και ορμώμενοι από κοινά οράματα και εμπειρίες, τα μέλη του Co.Mv.o.S. θεωρούν πως η λύση έγκειται στην ανάληψη κυρίαρχου ρόλου και την προσφορά υπηρεσιών από τους νέους σπουδαστές προς την φοιτητική κοινότητα, χρησιμοποιώντας το χαρακτηριστικό σύνθημα “ό,τι δεν κάνει το πανεπιστήμιο για εμάς, ας το κάνουμε εμείς για το πανεπιστήμιο”.
Έχοντας ως γνώμονα τα παραπάνω, τα μέλη του Co.Mv.o.S. θεμελιώνουν ως κύριο στόχο της ομάδας τη μαζική δραστηριοποίηση των φοιτητών. Μοχλός επίτευξης τίθεται η καλλιέργεια της νοοτροπίας της φοιτητικής ενεργοποίησης, η ενδυνάμωση της συνεργασίας των ήδη υπαρχουσών φοιτητικών ομάδων, η υποστήριξη και η ενθάρρυνση δημιουργίας νέων με ενδο- ή δια-πανεπιστημιακό βεληνεκές, που θα επιχειρήσουν, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πανεπιστημίου, να γεφυρώσουν τα χάσματα και να εμψυχώσουν την σύμπραξη ατόμων με κοινά ενδιαφέροντα, πεποιθήσεις και φιλοδοξίες, αποσκοπώντας στη σταδιακή πρόοδο του υφιστάμενου ακαδημαϊκού γίγνεσθαι.
Πληροφορίες από: https://www.facebook.com/events/305605626261446/
Η ΒΑΤ από τη στιγμή της ίδρυσης της ενστερνίζεται το κοινό όραμα των συμπαραγόντων του TeamFair AUTH, και εκφράζει τις ίδιες αξίες. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να λείψει από τη φετινή διοργάνωση της εκδήλωσης και να μην σταθεί πλάι στις παλιές καραβάνες – ομάδες του Α.Π.Θ.

Στα πλαίσια λοιπόν του TeamFair θα θέλαμε να προσεγγίσουμε τον κάθε φοιτητή, περισσότερο ή λιγότερο σχετικό με το αντικείμενο των Βιοεπιστημών, και να του προσφέρουμε μια διαδραστική και, ελπίζουμε, ενδιαφέρουσα ξενάγηση στον κόσμο μας, μέσα από το πρίσμα της Βιολογίας. Στοχεύουμε να εξάψουμε το ενδιαφέρον προς τα φαινόμενα και την οργάνωση της ζωής, να καταρρίψουμε μύθους και δοξασίες, να ρίξουμε φως σε σοκαριστικές αλήθειες, να δώσουμε μία αίσθηση Βιολογίας στην καθημερινότητά μας και να συμβάλουμε στην επιμόρφωση γύρω από θέματα που αφορούν την υγεία και τη ποιότητα ζωής όλων μας.
Με γνώμονα τα παραπάνω, ορίστηκαν οι ακόλουθες παράλληλες δράσεις της ΒΑΤ κατά τη διεξαγωγή του ΤeamFair AUTH. Οι τρελοεπιστήμονες της ΒΑΤ θα σας δείξουν:
1.    Απομόνωση DNA από κύτταρα μπανάνας.
2.    Συστηματική βοτανική (φυτολόγιο και περιήγηση στο χώρο) και δηλητηριώδη αυτοφυή φυτά της Ελλάδας.
3.    Ανατομία ψαριού.
4.    Αλήθειες και ψέματα για το ζωικό βασίλειο.
5.    Bug hunting.
6.    Ενημέρωση για τον ιό Έμπολα.
7.    Yoga και φυσιολογία του αναπνευστικού συστήματος.
8.    Παρουσίαση από καλλιέργειες μικροβίων και μυκήτων από δείγματα ανθρώπινων χεριών, εδάφους, αέρα και μαλλιών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου