Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

International café – 2η συνάντηση

Τη βδομάδα που πέρασε πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση της ΒΑΤ υπό τη μορφή ενός International café. Αυτό σημαίνει ότι μαζί με το χαλαρό καφεδάκι μας, η συζήτησε εκτυλίχθηκε γύρω από την εμπειρία της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης – δραστηριοποίησης στο εξωτερικό (internships, πρακτικές, εθελοντισμός κλπ.). Τα μέλη της ομάδα που έχουν βρεθεί, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, στο εξωτερικό για υπόθεση σχετική με τις σπουδές και την επαγγελματική  κατάρτιση μίλησαν για τις εμπειρίες τους και έλυσαν όποιες απορίες γεννήθηκαν.

Τα μέλη εκείνα που είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε κάτι σχετικό, διηγήθηκαν τα όσα τους οδήγησαν εκεί και θέλησαν να εμπνεύσουν και τους υπόλοιπους για συμμέτοχη.  Έτσι, μέσα από αυτή τη συνάντηση αρχίζει να μπαίνει σε εφαρμογή ένας από τους βασικούς στόχους της ΒΑΤ, που είναι να καταρτίσει τα μέλη της σχετικά με την εμπειρία των σπουδών – άσκησης στο εξωτερικό. Είτε αυτό σημαίνει συμμετοχή σε ένα μικρό ή μεγάλο πρόγραμμα Erasmus (plus), είτε σημαίνει αυτόνομη εξάσκηση κοντά σε ερευνητές του εξωτερικού, είτε συμμετοχή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή προγράμματος μετακίνησης φοιτητών εκτός Ελλάδας


 Η ΒΑΤ προάγει αυτού του είδους την εξωστρέφεια, και καλεί τους φοιτητές του τμήματος, αλλά και κάθε άλλο φοιτητή, να πάρουν τη μοίρα των σπουδών τους στα χέρια τους. Δεν είναι λίγα τα μέλη που βλέπουν πλέον νέα μονοπάτια και δυνατότητες να ανοίγονται μπροστά τους, εκεί που υπήρχε αμφιβολία, άγνοια ή ακόμα και φόβος εξ αιτίας της περιορισμένης ενημέρωσης και του θολού τοπίου που επικρατεί. Αυτός είναι άλλωστε ένας από τους βασικούς πυλώνες της λειτουργίας της. Να προσφέρει από εμάς σε εμάς και να κινητοποιήσει τη φοιτητική κοινότητα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου