Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Η Βιολογία στην Εκπαίδευση

Την Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014, μας επισκεύθηκε η κυρία Μαρίνα Θεοδοσοπούλου, καθηγήτρια Βιολογίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ.

Η κυρία Θεοδοσοπούλου μας μίλησε τόσο για τις σπουδές της στο Βιολογικό, όσο και για την μετέπειτα πορεία της στον ερευνητικό και εκπαιδευτικό τομέα. Είχε την καλοσύνη να επιλύσει ποικίλα ερωτήματα σχετικά με το μέλλον μας ως Βιολόγοι (μεταπτυχιακό, διδακτορικό, εργασία σε κάποια εταιρεία κλπ.), αλλά και να μας προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για μια διαφορετική πλευρά του αντικειμένου μας, την ενασχόληση με την εκπαίδευση, και κυρίως με τη μόρφωση παιδιών και εφήβων.

Γεμάτη ζωντάνια και αγάπη προς το αντικείμενό της, η κυρία Θεοδοσοπούλου μας τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι το επάγγελμα του καθηγητή δεν αποτελεί εμπόδιο για μια συνεχή ενημέρωση, όσον αφορά τις καινοτομίες και τις νέες ανακαλύψεις στο χώρο των βιεπιστημών. Αντιθέτως, επισήμανε πως ένας καθηγητής μιας τόσο ενεργά εξελισσόμενης επιστήμης έχει το χρέος να ενημερώνεται διαρκώς, έτσι ώστε να διδάσκει τα παιδιά σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες τάσης και ανακαλύψεις.


Τέλος, η κυρία Θεοδοσοπούλου μας διαβεβαίωσε πως το τωρινό μας πάθος για την έρευνα (το οποίο διακρίνει τους περισσότερους νέους επιστήμονες), ίσως μετατραπεί με τον καιρό σε μια ανάγκη για εκπαιδευτική προσφορά, η οποία θα μας παρέχει ανδιαμφισβήτητα τον ίδιο βαμό ευχαρίστησης και ικανοποίησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου